Veelgestelde vragen

We geven je graag wat praktische informatie rond het varen met een luchtballon.

Wij varen ’s morgens tot 2u na zonsopgang, of ’s avonds vanaf 2u voor zonsondergang. Bij onstabiel weer en te sterke grondwind , bij regen, en bij onvoldoende zichtbaarheid wordt er niet gevaren met de luchtballon.

De eindbeslissing ligt altijd bij de piloot. Niet kunnen opstijgen is altijd een ontgoocheling zowel voor de passagiers als ook voor de piloot en crew, maar onze hoogste prioriteit is de veiligheid.

De minimum leeftijd om mee te varen is ongeveer 6 à 7 jaar, maar liefst vergezeld van een volwassen persoon.

Een maximum leeftijd is er niet. Wie zich fit voelt en minstens 1u kan rechtstaan verwelkomen wij graag in de mand van onze luchtballon.

Ik raad altijd aan om stevige schoenen aan te doen. Je weet altijd waar je opstijgt, maar je weet nooit waar je landt met een luchtballon.

Speciale kleding is niet nodig. In de mand is het altijd lekker warm omdat wij boven ons de brander hebben en deze extra warmte afgeeft. Het is altijd handig om een jas in de volgauto te leggen want 's avonds bij de landing en bij zonsondergang kan het flink afkoelen.

Wij varen met een luchtballon waarin er telkens 6 personen kunnen meevaren per vlucht.

Een standaard vlucht kost 135 per persoon.
Een VIP vaart kost 500 euro voor 2 personen.

Alle verdere info vind je op de pagina prijzen.

Een warme luchtballon kan men niet besturen. Het is de wind die bepaalt waar wij zullen landen, want de afstand van de vlucht wordt bepaald door de wind. Deze is gemiddeld tussen de 15 en 20 km in vogelvlucht.

Na ongeveer 1 uur varen zal de ballonvaarder beginnen kijken naar een geschikte landingsplaats waar men veilig kan landen met de luchtballon.

Onze volgwagen met aanhangwagen en crew komen meestal tegelijk met de luchtballon op de landingsplaats aan.

Wij vragen wel aan de passagiers om voor vervoer te zorgen zodat je terug thuis geraakt na de vlucht. Ook deze mensen kunnen meegenieten van de hapjes en drankjes na de vaart.

De mand hangt stabiel tijdens de ballonvaart, en aangezien je geen lichamelijk contact hebt met de grond heb je geen last van hoogtevrees.